Mijn verhalen

Blogs

Mijn allereerste blog

In 2002 las ik voor het eerst iets over de 800 kilometer lange pelgrimstocht van St.Jean-pied-de-Port naar Santiago de Compostela. In het maandblad Happinez werd de Braziliaanse schrijver Paulo Coelho geïnterviewd over zijn boek: de pelgrimstocht naar Santiago. Maanden later zag ik per toeval het boek in de plaatselijke boekenwinkel liggen. Ik kocht het en las het in één adem uit. Ik bedacht me toen hoe geweldig het zou zijn ooit zelf deze voettocht te maken.

In de jaren die volgden kwam ik “toevallig” steeds weer in contact met het verschijnsel “pelgrimstocht”. Voor mijn verjaardag kreeg ik van vrienden het boek: Voettocht naar Santiago van Shirley McLaine. Twee broers van mijn moeder liepen in 2007 de lange tocht en leefde ik met hen mee via hun dagboeknotities. Een film, een tijdschrift, een lezing, de weg naar Santiago bleef op mijn pad komen.

Veertien jaar later kwam mijn grote droom uit. Na maanden van trainen, schoenen testen, rugzak uitzoeken en andere voorbereidingen was het eindelijk zover. Op één mei 2016 vertrok ik alleen vanaf CS Rotterdam op weg naar St. Jean-pied-de-Port in Zuid-Frankrijk. Vanaf daar startte de voor mij indrukwekkende voettocht van 800 kilometer. Ruim vijf en halve week later arriveerde ik op het grote plein voor de kathedraal in Santiago. Mijn rugzak gevuld met vele verhalen en indrukken.

Het schrijven van een boek was een andere grote wens van me. Een vriendin herinnerde me er gisteren nog aan dat ik hier jaren geleden al over sprak. Precies op mijn verjaardag, 7 november 2017, had ik een eerste afspraak met schrijfcoach Esther Kreukniet. Zij bracht mij op het idee een boek te schrijven over mijn reis naar Santiago de Compostela. Sindsdien ben ik bijna dagelijks achter mijn laptop te vinden Met hulp van mijn dagboek en de honderden foto’s die ik tijdens mijn voettocht maakte komen alle herinneringen terug.

Ik wil je graag de komende tijd meenemen op mijn “schrijfreis” en wekelijks een blog plaatsen over mijn vorderingen en belevenissen tijdens het schrijven van mijn boek. Reis je met me mee?

Sluit Menu