Mijn verhalen

Blogs

Planning van mijn reis en boek.

Voordat ik twee jaar geleden op één mei 2016 richting Zuid-Frankrijk vertrok, was daar een behoorlijke planning aan vooraf gegaan. Ik wilde graag, net als de schrijver Paulo Coelho, mijn pelgrimstocht starten in St. Jean-Pied-de-Port, gelegen aan de voet van de Pyreneeën.

Vanaf Rotterdam CS reisde ik met de Thalys naar Parijs. Vanaf daar nam ik de TGV richting het Zuid-Franse Bayonne. De volgende dag nam ik een boemeltrein richting St. Jean-Pied-de-Port.

Op drie mei startte ik mijn 800 kilometerlange tocht. De eerste twee overnachtingen had ik van tevoren vastgelegd, daarna zou ik wel zien. Ik wilde me graag vrij voelen elke dag te bepalen hoever en hoelang ik liep. Gemiddeld legde ik een afstand van 20-25 kilometer per dag af. Ik passeerde in Noord-Spanje vele gehuchten en prachtige steden als Pamplona, Burgos, Leon en Astorga. Elke dag bracht me iets nieuws en ik noteerde mijn belevenissen in mijn dagboek.

Het schrijven van mijn boek vergt eveneens een planning. Wat wil ik allemaal vertellen en in hoeveel hoofdstukken ga ik alles beschrijven. Wat is het thema van mijn boek, het plot en de titel? Na de planning, het raamwerk van het boek, voel ik me vrij te schrijven zoveel als ik wil. Ik herbeleef de tocht en gaandeweg het schrijfproces komt er steeds meer boven drijven.

Tijdens het lopen heb ik veel tijd na te denken over mijn jeugd, het vroege overlijden van mijn vader, mijn vriendschappen, ons gezin, de eerste ontmoetingen met mijn man Marcel en nog veel meer. Bijna elke dag van de totaal 35 dagen dat ik wandel, beleef ik genoeg om er een hoofdstuk aan te wijden. Na het schrijven, het lezen, herschrijven en herlezen bestaat mijn boek uit meer dan dertig hoofdstukken.

Sluit Menu