Mijn verhalen

Blogs

De inhoud.

Ik vond het bijzonder te merken hoe het schrijfproces zich voltrok. Ik was in eerste instantie van plan een reisverslag te schrijven. Vanaf de dag van vertrek een dagelijks verslag van mijn voettocht. Een beschrijving van de afgelegde afstand, de herberg, de mensen die ik onderweg ontmoet en de maaltijden die ik nuttig. Ik wil vertellen over oude kerken, gehuchten en de natuur.

Ook wilde ik vertellen hoe ik veertien jaar geleden op het idee kwam deze lange voettocht te maken. Over mijn zoektocht naar goede wandelschoenen, een geschikte rugzak en een lichtgewicht slaapzak. Hoe ik mijn wandelschema opbouwde en trainde vanaf de herfst 2015 tot aan mijn vertrek in de lente van 2016.

Tijdens een sessie bij mijn schrijfcoach vroeg ze of ik als opdracht iets meer over mezelf wilde opschrijven. Ze kende me nu zoals ik ben, maar hoe was mijn jeugd, wie waren mijn ouders, wat waren mijn herinneringen aan vroeger? Ik hoor haar nog zeggen dat het verder niet in mijn boek zou komen….Tijdens het beschrijven van mijn jeugd besefte ik dat ik tijdens mijn wandeling ook regelmatig terug dacht aan vroeger. Nu ik het op papier zette ging ik weer een laagje dieper en stond als bijna vanzelfsprekend vast dat dit ook in mijn boek moest komen.

Zo beschrijf ik niet alleen mijn belevingen tijdens de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela maar vooral mijn persoonlijke groei en inzichten die ik tijdens de Camino kreeg. Ik beschrijf de prachtige natuur, mijn ontberingen en de kleine mooie onverwachtse cadeautjes uit het leven.

Sluit Menu