Mijn verhalen

Blogs

Het boek is af!

Ja echt, het boek is af! Het staat er in een paar woorden, maar zoals jullie al in mijn vorige blogs hebben gelezen is er een behoorlijk proces aan vooraf gegaan. Nadat alle hoofdstukken op papier stonden hebben zowel mijn schrijfcoach als ik meerdere malen de tekst herlezen. Na iedere ronde van lezen kwamen er passages of woorden naar boven die ik wilde verbeteren. Vervolgens heeft mijn man Marcel alle hoofdstukken herlezen en waar nodig van commentaar voorzien.

Het verhaal is af, het mag de wereld in. Mijn zus en de vriendinnen van mijn zonen zijn de eersten die het hebben gelezen. Het verhaal is recht uit mijn hart geschreven en dat maakt dat ik me kwetsbaar voel. Het voelt alsof ik “mijn kind” weggeef als ik hen het manuscript toestuur.  Ze zijn enthousiast en lezen het in één ruk uit. Dankbaar neem ik hun op- en aanmerkingen ter harte en pas waar nodig de tekst aan.

Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden om mijn boek uit te geven. Inmiddels heb ik een redacteur gevonden die zoals ze het zelf omschrijft: “de brug is tussen schrijver en lezer”. Zij gaat er mede voor zorgen dat mijn boodschap goed overkomt. Elke keer komt er iemand op mijn pad die me stap voor stap een stukje verder brengt.

Volgend voorjaar komt mijn boek uit. In de lente wanneer de natuur ontluikt, komt ook mijn boek naar buiten. Zoals in de inleiding van mijn boek geschreven staat:

 

“Mijn bagage was beperkt, maar mijn dagboek had ik de hele reis bij me. Voorin schreef ik de woorden die tijdens mijn reis mijn motto werden:  KEEP CALM AND CARRY ON, STEP BY STEP!”

Sluit Menu